dimarts, 29 de novembre del 2011

Les arracades de la mestra



Les arracades de la mestra ha sigut un dels llibres que hem hagut de llegir al seminari.
És un llibre de Mari Carmen Diez Navarro que esta composat per una selecció de textos basats en la vida quotidiana de l'autora: les seves preocupacions per la educació actual, experiències, idees, etc.
A través de tot això, veiem la manera que té Mari Carmen Diez d'educar i tots els vincles que ella considera necessaris i saludables en l'àmbit escolar i educatiu. L'autora creu que la societat sencera hauria d’implicar-se, ser responsable i tenir cura de l'educació dels infants.
Referent a l'estructura del llibre esta agrupat en quatre blocs:
- Nens d'avui
- Escoles d'avui
- Famílies d'avui
- Societat d'avui.
En general, és un llibre molt indicat per als que serem futurs mestres, donat que s'expliquen un seguit d'històries, experiències, maneres d'actuar, etc., que ajuden a visualitzar el que serà el teu futur treball, a més d'ajudar-te a agafar idees i solucions a problemes dins de l'aula.

dimecres, 23 de novembre del 2011

Só qui só

Só qui só, que no só io,
puix d'amor mudat me só.


Io crec cert que res no sia,
o, si só, só fantasia,
o algun home que somia
que ve alcançar algun do,
puix d'amor mudat me só.


Só del tot transfigurat;
só aquell que era llibertat,
i ara d'amors cativat
me veig molt fora raó,
puix d'amor mudat me só.


Si só, puix que en lo món vixc
i a mi mateix avorrixc,
i segons que discernixc
veig la qui em dóna passió
puix d'amor mudat me só.


Joan Timoneda. Só qui Só. Flor d'enamorats. València, 1518.

dilluns, 21 de novembre del 2011

Prezi


El Prezi és una aplicació que ens permet fer presentacions. Aquest programa, a diferència del power point que també ens permet fer presentacions, aquest ens aporta més possibilitats, com per exemple el "joc" amb el zoom i altres detalls més complexes. 
Els mapes conceptuals és fan molt senzillament i son molt visuals amb aquesta aplicació, ajuda a potenciar la comprensió de les idees que volem transmetre.

En la classe d'avui de Gtic hem après a crear un prezi i em sembla que es un programa que us podrà ser molt útil per això us ensenyaré els diferents passos a seguir:
- Donar-se d'alta en www.prezi.com
- Escollir la versió "Free" educativa
- Un cop registrar podeu començar a crear el vostre prezi: "new prezi".

dissabte, 19 de novembre del 2011

Setmana SAE


Aquesta setmana, del dia 14 al 18, hem tingut una setmana d'activitats extraordinàries, ha sigut una experiència molt maca.


El dilluns, dia 14 tocava anar al jardí de cordes. A aquesta activitat se’m va fer impossible assistir, donat que era a les 13h i treballava. Tot i així, he vist moltes fotos i els meus companys m'han dit que és una sortida per a repetir, així que hi aniré un dia!
A la resta d'activitats si que vaig poder assistir, al Mnac, a les pràctiques i al concert "Com sona?". L'experiència més satisfactòria va ser la pràctica a l'escola bressol "la cuna". Ha sigut la meva primera pràctica en una escola.
Tot i així, el concert "Com sona?", també a sigut la primera experiència, mai havia assistit a un concert per a infants i em sembla que és una molt bona manera d'apropar la música als petits.


En general, doncs, és una setmana on s'aprenen coses noves i molt útil alhora que lúdica tant per mestres com per els que som futurs mestres.

dilluns, 7 de novembre del 2011

Movie Maker


En la classe d'avui em utilitzat el movie maker. És un programa que ens permet construir vídeos i modificar-los. Et permet posar música, efectes, crèdits, etc. És fàcil d’aprendre i senzill d'utilitzar.


Per aprendre a utilitzar-lo vam tindre que fer nosaltres mateixos una modificació d'un video que es va aportar el mestre. El vam tindre que reduir i agafar les parts que més ens agradessin.


Aquí us deixo el meu video, és molt simple però és la meva primera experiència amb el movie maker.

dijous, 3 de novembre del 2011

Descripció


Bona nit blocaires!
Aquesta setmana, a classe de COED, hem fet una descripció d'una companya de classe i us volia deixar la meva. Espero que us agradi!


El seu cabell, llarg i ros, lligat amb una goma, com ella se’l posa, informal, com si li donés igual. A més, els seus ulls, esquinçats d’un color indeterminat, marrons-verdosos com si de mel es tractés, brillen per llum pròpia. La seva mirada desperta transmet tot sense necessitat de que digui res; Normalment alegria, ¡no he conegut persona més riallera!.
Les orelles, de vegades amagades rere la cabellera rossa brillant, son petites i gracioses, tenen una mida perfecte que acompanya amb harmonia la seva cara expressiva.
El seu rostre de pell fina i rosada mostra un caràcter desvergonyit acompanyat per un nas, de mida estàndar, que passa desapercebut al creuar-se amb el seu somriure. Dents menudes i blanques, d’acord amb els seus ulls somiadors i juntament amb les seves galtes fan que el seu rostre sigui un tot seré i alegre. 

dimecres, 2 de novembre del 2011

Quietud

Ombra de pinar dorment,
amb sol filtrat de migdia.
-No corre un alè de vent,
que també s'ensopiria.-

De sobte, amb lleu frissament,
una branca s'estremia…
Era un aucell que hi venia ?
era el sospir d'un absent?...


Salvà, Maria Antònia. “Quietud”. Espigues en flor. Mallorca: Moll, 19

dilluns, 31 d’octubre del 2011

Documentar, una mirada nova

Aquest llibre ens parla sobre la documentació i la importància que aquesta te a l'escola. Documentar és ensenyar els processos que fan els infants quan experimenten i aprenen. Així, doncs, es fan visibles els processos educatius a partir d'imatges.
La finalitat del llibre, per tant, és la reflexió de la pràctica educativa a partir de la documentació.


Us recomano aquest llibres blocaires! ens l'han manat llegir a seminari i és molt interessant sobretot per als que som o serem futurs mestres.

dimecres, 26 d’octubre del 2011

Ara mateix


Ara mateix enfilo aquesta agulla
amb el fil d'un propòsit que no dic
i em poso a apedaçar. Cap dels prodigis
que anunciaven taumaturgs insignes
no s'ha complert, i els anys passen de pressa.
De res a poc, i sempre amb vent de cara,
quin llarg camí d'angoixa i de silencis.
I som on som; més val saber-ho i dir-ho
i assentar els peus en terra i proclamar-nos
hereus d'un temps de dubtes i renúncies
en què els sorolls ofeguen les paraules
i amb molts miralls mig estrafem la vida.
De res no ens val l'enyor o la complanta,
ni el toc de displicent malenconia
que ens posem per jersei o per corbata
quan sortim al carrer. Tenim a penes
el que tenim i prou: l'espai d'història
concreta que ens pertoca, i un minúscul
territori per viure-la. Posem-nos
dempeus altra vegada i que se senti
la veu de tots solemnement i clara.
Cridem qui som i que tothom ho escolti.
I en acabat, que cadascú es vesteixi
com bonament li plagui, i via fora!,
que tot està per fer i tot és possible.


Miquel Martí i Pol. (Roda de Ter, 19 de marzo de 1929 - 11 de noviembre de 2003, Vic, Barcelona).

dilluns, 24 d’octubre del 2011

"Video y Educación"


Avui a classe hem parlat sobre el llibre "Video y educación" que tracta sobre les noves tecnologies incorporades en l'educació. L'home té por al canvi i mentre aquesta por persisteixi l'educació no avançarà, no hi haurà millora. 


Una dada que em sembla molt interessant i que m'ha impactat molt és que segons un estudi, el 80% de la informació que arriba als nens entre els 12 i 15 anys ve donada a través dels medis de comunicació, per tant, hi ha una dependència vers les noves tecnologies. Se'ns parla, a partir d'aquest tema, dels nens claus, nens que a partir dels 10 anys busquen companyia en les noves tecnologies a causa de la poca afectivitat a casa, per tant, l'estudi mostra que el 44% preferiria al televisor (afectivament) que als seus pares.


En el llibre també es tracta dels dos hemisferis que tenim al cervell, el dret i l'esquerra i de les àrees que controlen cadascun. Concloent, doncs, que en la lectura d'un text es fa un doble anàlisi: gramatical alhora que lògic (hemisferi esquerre) i emocional (hemisferi dret). Però, es el llenguatge audiovisual el que més es comunica a través de les emocions: prioritat hemisferi dret.


La conclusió que podem treure d'aquest llibre es que encara que l'home d'avui dia comprèn sentint, es a dir, funciona amb l'hemisferi dret, a l'escola encara es segueix ensenyant i, per tant, aprenem amb l'hemisferi esquerre.

dimecres, 19 d’octubre del 2011

Creative Commons


Avui, blocaires, us vull parlar de la última classe de gtic on vam tractar els Creative Commons, una organització dedicada a promoure la cultura lliure. Crea llicències on els autors donen permís perquè les seves obres siguin utilitzades. Aquesta llicència, que pot ser diferent depenen de la que l'autor escolli, està en contra del concepte copyright i promou el copyleft.
Un exemple clar de web on podem modificar i copiar informació i que, per tant, utilitza la llicència Creative Commons és Viquipedia.

Cançó del capvespre


Hi ha una vela enllà del mar, hi ha un ramat que ningú guarda,
pasturant l'herba a l'atzar quan cau la tarda.

Darrera al matoll de bruc, sento la rata cellarda,
sento l'esquirol poruc quan cau la tarda.

Sento l'estrella en el cel, i en el turó l'olivarda,
sento el sospir i el bruel quan cau la tarda.

Sento la pena per dins, sento el neguit que m'esguarda,
sento perles i robins quan cau la tarda.

Sento que els dies se'n van, però l'angúnia es retarda,
sento que l'enyoro tant quan cau la tarda.


Josep Maria de Segarra. (Barcelona, 1894 -  1961).

dilluns, 17 d’octubre del 2011

Google Docs


Bona nit blocaires!
A la última classe de Gtic hem conegut una altre forma de compartir informació de forma ràpida i senzilla, es tracta del google docs.


És un programa que serveix per crear documents en línia en grup. És a dir, ens permet fer textos, formularis, fulls de càlcul i presentacions, de manera que tots els membres del document puguin adjuntar i editar informació alhora. A més, és un programa gratuït!




Presentació Google Docs:



Abans de començar, però, s'ha de tindre una compta de gmail creada i dins d'aquesta trobareu "docs" on ja podreu començar a compartir informació amb els vostres companys. Tot i així, tots nosaltres, ja tenim la compta de gmail, donat que per tindre un bloc es, també, necessari.

dimecres, 12 d’octubre del 2011

L'escola mata la creativitat

Us convido a tots a veure aquest video que ens han possat avui a la classe de COED. És una conferència de Ken Robinson. Aquest home, tal com indica el títol de la conferència, ens parla de que les escoles maten la capacitat de innovació i que em de trobar la manera de que els nens aprenguin molta diversitat de capacitats alhora que es diverteixen i vivencien.


Espero que us agradi.



Viquipèdia (exercici)



Bon día blocaires!


Ja sabem el que és la Viquipèdia i és important tenir en compte el motiu per el qual s'ha de col·laborar amb ella i no crear-la. El motiu es simple: lo interessant és el coneixement de la humanitat i no els projectes personals, per tant, la base ha de ser la col·laboració entre tots i no el protagonisme.



Per tal de col·laborar amb aquesta eina em realitzat un exercici en l'assignatura de Gtic.
Ens hem creat un compte en viquipèdia per poder introduir i/o editar informació. Entre les membres del grup em escollit l'article "llenguatge" i em decidit ampliar-lo en el tema de competències lingüístiques. Amb aquest tema fem referència, també, a la classe de comunicació oral, escrita i digital, ja que ho estem treballant.


divendres, 7 d’octubre del 2011

Quines diferencies hi ha entre un wiki i un bloc


Amb el wiki, a diferència del bloc que es va publicant per "trossos", es treballa sempre sobre un mateix cos de la informació. El bloc, però, pot editar-se per més d'una persona a l'hora, mentre que el wiki s'ha d'editar per una sola persona.

A més d'aquesta qüestió, a classe també em tractat els valor pedagògics dels wikis: 

En resum:


Bloc
- Les entrades són entitats independents.
- Entrades ordenades de manera cronológica (data publicació).
- Interaccions externes amb els visitants del bloc.


Wiki
- Els continguts estan estructurats en pàgines.
- No hi ha data de publicació.
- Interaccions internes entre les persones que editen els continguts.


Aquí os deixo un video blocaires!


Blocs o wikis?


dilluns, 3 d’octubre del 2011

Wiki i Viquipédia


Durant la classe d'avui em treballat els wikis i la viquipédia.
La viquipédia tots sabiem que és una enciclopédia gratuïta, lliure i accesible per a tothom, la qual permet revisar, escriure i sol·licitar informació.
Peró, que és un wiki no ho teniem gaire clar. Em aprés que és una web on les págines poden ser editades per múltiples col·laboradors.



Després del video veiem que un wiki, per tant, és una eina col·laborativa que podem trobar en diferents idiomes molt útil per compartir informació entre tots.




divendres, 30 de setembre del 2011

TWITTER





Avui a classe ens em fet un twitter!  És una xarxa que permet enviar missatges anomenats tweets, els quals es mostren a la pàgina principal de l'usuari. Els usuaris, a més, poden subscribir-se als tweets dels altres sempre i quan aquests siguin púbics i no privats, ja que pots escollir com fer la publicació. Normalment, tots els tweets són públics donat que no es parla de la vida privada com succeeix en altres rets socials, sinó que es parla de noticies i interessos, podent així estar informat de l'actualitat.


Els tweets es poden agrupar mitjançant etiquetes, els anomenats hashtags per tal d'agilitzar la cerca. Aquest aspecte és el que em practicat avui a classe, per poder-nos comunicar entre tots ràpida i senzillament.

dijous, 29 de setembre del 2011

Desolació


 Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir, 
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta; 
mes branques una a una va rompre la tempesta, 
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí. 

Brots de migrades fulles coronen el bocí 
obert i sens entranyes que de la soca resta; 
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa, 
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi. 

I l'amargor de viure xucla ma rel esclava, 
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba, 
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort. 

Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca: 
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca; 
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover i Maspons. (Palma, el 1854-1926)

dilluns, 26 de setembre del 2011

Interactivitat


Edu3.cat


Una de les idees bàsiques que ens transmet aquest video és la utilitat comunicativa que podem aconseguir amb els ordinadors a partir de textos, sons, imatges... Aixó és possible, tal com indica el video gràcies a l'interficie: grafismes que fan possible la comunicació entre ordinador i persona.
La xarxa d'internet, però, va apareixer gràcies a Ted Nelson quan crea el "Xandu". Tot i que aquesta va fracassar, va obrir noves vies de coneixement i innovacions.

Blocaires, us adjunto aquest vídeo sobre la interactivitat i un petit resum amb les idees principals. 
Recomano feu una ullada, és molt interessant!



divendres, 23 de setembre del 2011

Delicious


Avui us parlaré del Delicious, és una eina que crec us podrà ser molt útil. Es tracta d'una pàgina web que serveix per gestionar adreçes d'interés. És a dir, és com guardar una adreça a favorits pero podent accedir a aquesta url des de qualsevol ordinador.
A més, et facilita l'ordre, pots agrupar a partir d'etiquetes que et permeten, també, compartir-les amb altres usuaris.





Espero que us sigui d'utilitat el delicious blocaires.
Salutacions!


dimecres, 21 de setembre del 2011

Continuem aprenent!







 Bona Tarda blocaires!

Ahir vam fer la segona classe de Gtic.
Vam començar coneixent una nova forma de guardar adreces d'interès de manera que sempre les tinguis en qualsevol pc, es tracta del Delicious, espero fer una altre entrada més detalla d'aquest quan m'hagi familiaritzat més amb la web. A més, les pots tindre molt organitzades, donat que, pots etiquetar-les.
També vam aprendre a adjuntar nous gatges al nostre bloc, de manera que pots tindre els teus links d'interès, informació personal, etc. per tal de que els visitants del bloc tinguin la màxima informació possible i de fàcil accés.
Un dels gatges que em va semblar molt interessant es el RSS. Ya l'he incorporat al meu bloc, per tal de que tots els que estiguin interessats en seguir-lo puguin fer-ho de la forma més fàcil i ràpida possible.


En general, de mica en mica, podrem aconseguir tenir tots una pàgina on puguem tindre tots els nostres links i gatges d'interès per tal de poder-nos estalviar hores al dia, ya que, amb el i google, per exemple, pots tindre tot el que t'interessa i en una mateixa pàgina.


Actualitzaré el bloc lo més sovint possible per tal de compartir els coneixements que vaig adquirint amb aquesta assignatura i per compartir l'interès sobre els estudis d'educació infantil.


Salutacions!







dilluns, 19 de setembre del 2011

Bona tarda a tothom!


Em dic Sara, tinc 21 anys i començo aquest any el grau d'educació infantil per la tarda en la facultat de Blanquerna, Ramón Llull.
Estem creant aquest bloc a la classe de Gtic (gestió de la informació i les TIC). D'aquesta classe espero aprendre més sobre les noves tecnologies, la qual cosa m'ajudarà en molts àmbits de la meva vida diària.


Espero que durant aquests 4 anys, poguem compartir, entre tots, els continguts i informacions d'aquest grau.